Zij-instromers / Startende leerkrachten  

Zij-instromers

STWT biedt uitgebreide mogelijkheden voor zij-instromers. Als zij-instromer werk je op een van de scholen en tegelijkertijd volg je de tweejarige opleiding tot leerkracht basisonderwijs.

Je wordt tijdens je gehele opleiding begeleid, waarbij vooral de eerste 3 maanden bestaan uit intensieve begeleiding door een coach. Er wordt een begeleidingsplan opgesteld en je maakt deel uit van een intervisiegroep van collega-zij-instromers en/of startende leerkrachten.

Als zij-instromer dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen, waaronder in het bezit zijn van een afgeronde HBO/WO-opleiding en voldoende maatschappelijke- en beroepservaring. In een kennismakingsgesprek belichten we o.a. jouw drijfveren en motivatie.  

Voor vragen of meer informatie kan je terecht bij Ageeth Postma, coördinator Opleiden in school (a.postma@stwt.nl)

Startende leerkrachten

Als startende leerkracht komt er veel op je af. Na het behalen van je Pabo diploma ben je startbekwaam en dien je in drie jaar door te groeien naar basisbekwaam. Bij STWT vinden we een goed inwerktraject belangrijk. Wij zorgen ervoor dat startende leerkrachten in die eerste drie jaar zo goed mogelijk worden begeleid.

Als startende leerkracht word je gekoppeld aan een ervaren leerkracht. De directeur faciliteert het professionaliseringsproces. Er worden informatie- en intervisiebijeenkomsten georganiseerd waarin startende leerkrachten van andere scholen binnen de stichting elkaar ontmoeten.

Daarnaast kunnen startende leerkrachten zich in hun eerste drie jaar laten begeleiden door een beeldcoach. In dit begeleidingstraject staat de vraag van de leerkracht centraal en worden er door de coach (van een andere school) o.a. opnames gemaakt in de klas.

Voor vragen of meer informatie kan je terecht bij Anna Los, coördinator startende leerkrachten (anna.los@7emontessorischool.nl)