Wethouder Ronald Mauer onthult logo nieuwe Huizingaschool

Wethouder Ronald Mauer onthult logo nieuwe Huizingaschool

Op donderdag 29 september vond de officiële opening van de nieuwe Huizingaschool plaats. Het gebouw werd afgelopen mei opgeleverd en is sindsdien in gebruik. Tijdens de officiële opening werd het logo op de gevel van de school door wethouder Ronald Mauer onthuld.  

Leerlingen, ouders, leerkrachten, mensen van de gemeente Amsterdam en andere betrokkenen verzamelden zich ’s middags op het grote schoolplein van de Huizingaschool. Na een aantal mooie woorden van directeur Marco van Oostveen werd onder luid applaus van alle genodigden het logo door wethouder Ronald Mauer onthuld.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 namen vervolgens alle aanwezigen mee voor een rondleiding door de nieuwe school. Vol trots lieten de kinderen hun nieuwe lokalen en leerpleinen zien. Ze zijn erg blij met het nieuwe gebouw en vooral de gymzaal met trampoline is favoriet bij de leerlingen van de op één na sportiefste school van Amsterdam.

Tijdens zijn speech haakte wethouder Mauer ook nog even in op de sportiviteit binnen de school en hoe geweldig het nieuwe gebouw faciliteert in het bieden van goed onderwijs. Vele dankwoorden werden uitgesproken en de middag werd afgesloten met een gezellige borrel in de centrale hal van de school.

Bij het ontwerp van de school is flink ingezet op duurzaamheid. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van licht en frisse lucht. Het gebouw ontving het A+++ label. DWA is betrokken geweest als adviseur en wijdde eerder dit jaar al een artikel aan de eigenschappen van het gebouw.

Zie ook het artikel in de Westerpost

< terug naar overzicht