Waardevolle Academiemiddag

Waardevolle Academiemiddag

Op woensdag 22 november vond de eerste Academiemiddag van dit schooljaar plaats. De Huizingaschool en de P.J. Troelstraschool stelden hun deuren open voor de collega's van alle STWT-scholen. De STWT Academie is sinds begin dit jaar volop in ontwikkeling en ook de Academiemiddag krijgt een nieuw jasje. 

Beide scholen vertelden over het schoolconcept en collega's konden uitgebreid een kijkje nemen in de klassen en hun vragen stellen. Op de P.J. Troelstraschool werd er met veel bewondering gekeken naar het nieuwe schoolgebouw en hoe de kunstmagneetschool kunst, cultuur en bewegen centraal stelt. Op de Huizingaschool werd uitvoerig gesproken over het onderwijs geven in units en het werken met leerpleinen. 

De aanwezige leraren hadden veel vragen en de meesten waren met een specifiek doel naar de Academiemiddag gekomen. "Het is heel waardevol om eens te kunnen zien hoe andere scholen binnen onze stichting hun onderwijs vormgeven", zei één van de leerkrachten van de Louis Bouwmeesterschool aan het einde van de middag. 

< terug naar overzicht