STWT scholen staken voor waardering

STWT scholen staken voor waardering

‘Het voelt onrustig om te blijven zitten tot half tien’, vertelt een leerkracht. ‘Maar we moeten nu een signaal afgeven!’ Spandoeken, schoolplein schoonmaken, ontbijten op het plein, een échte prikactie, en een film maken over de extra werkzaamheden naast het lesgeven. Het is slechts een kleine greep uit de acties die het STWT-personeel deed tijdens de staking van een uur. Alle scholen deden mee en hielden de deuren tot half tien gesloten. Leerlingen en ouders hebben begrip: ‘Als de minister niet luistert, mag je staken!’

Het onderwijzende personeel loopt over en het wordt steeds moeilijker om voldoende, goede mensen te krijgen. Sommigen voelen zich ‘letterlijk’ vastgeketend aan het systeem. Deze prikactie is een klein statement vanuit grote betrokkenheid. ‘Wat wij doen is onbetaalbaar’, laat een schooldirecteur weten. En daarom trekken de STWT-scholen vol overgave ten strijde. Automobilisten werden aangehouden om hun handtekening te zetten. Computers draaiden overuren om op de valreep nog meer ouders de petitie te laten tekenen. En op één van de scholen maakten alle medewerkers een hoop kabaal tijdens een lawaaiactie van tien minuten.

Of de prikactie het gewenste resultaat oplevert is de vraag. Al voordat de actie begon hebben Dekker en Bussemaker laten weten dat een loonsverhoging er niet in zit… Misschien dat het aanbieden van de petitie vanmiddag in Den Haag voor verrassingen zorgt! 

Leerkrachten voelen zich vastgetekend aan het systeem op de Goeman Borgesiusschool

- Leerkrachten van de Goeman Borgesiusschool voelen zich vastgeketend aan het systeem 

Ontbijt op De Punt

- Stevig ontbijt en gesprekken op OBS De Punt

Prikactie op de Einsteinschool 

- Prikactie op de Einsteinschool 

< terug naar overzicht