STWT-scholen staken op de Dam

STWT-scholen staken op de Dam

Alle STWT-scholen waren dinsdag gesloten, want de leerkrachten staakten. En op de bank zitten voldoet dan natuurlijk niet. De leerkrachten van STWT-scholen verzamelden om 10:00 massaal op de Dam om hun stem te laten horen.

 “Het onderwijs raakt in het slob, Arie zet je bril eens op”, was een van de leuzen die werd geroepen door de aanwezige leerkrachten. Er werd luidkeels gezongen. Ondanks het koude weer deden er meer dan tweehonderd leerkrachten mee aan de actie. Ook leerkrachten van andere schoolbesturen sloten aan bij de actie op de Dam.  

De demonstratie was onderdeel van de landelijke staking van dinsdag. Anders dan bij eerdere stakingen waren er dit keer geen grote manifestaties. De afgelopen maanden zijn er twee keer eerder acties geweest waarbij de leerkrachten het werk neerlegden. De leerkrachten willen een verlaging van de werkdruk, aanpak van het lerarentekort en een eerlijk salaris.

AT5 was aanwezig en ook het Parool deed verslag van de actie. Ook in de nieuwsuitzending werd er aandacht besteedt aan de staking. In de interviews met verschillende leerkrachten en schoolleiders was de boodschap meer dan duidelijk: er moet iets veranderen. Het is niet uitgesloten dat er meer acties zullen volgen. 

< terug naar overzicht