STWT Personeelsdag: 'Pedagogisch handelen moet je doen!'

STWT Personeelsdag: 'Pedagogisch handelen moet je doen!'

Op woensdag 16 november jl. kwamen meer dan 500 personeelsleden van Stichting Westelijke Tuinsteden samen in theater de Meervaart voor de Personeelsdag. Alle medewerkers die zich iedere dag inzetten om het beste uit ieder kind te halen, verdiepten zich in het thema ‘Pedagogisch handelen’ en het niet uitsluiten van kinderen.

In een hedendaagse samenleving waar uitsluiten dagelijkse kost is, doen de basisscholen van Stichting Westelijke Tuinsteden er alles aan om kinderen zich verbonden te laten voelen met de wereld om hen heen. Iedereen is welkom en niemand wordt uitgesloten. Elkaar zien en naar elkaar luisteren stond tijdens deze dag centraal.

Joke Middelbeek zette met haar welkomstwoord de toon voor de dag en deelde één van haar persoonlijke ervaringen als leerkracht. Als verrassingselement hadden twee leerlingen van de P.J. Troelstraschool een mindfulness oefening voorbereid. Dit gaf iedereen in de zaal de kans om hun hoofd leeg te maken het ochtendprogramma begon.

De inspirerende lezingen van Marcel van Herpen en Prof. Dr. Luc Stevens gingen uitvoerig in op het creëren van de verbinding met het kind. Sterke anekdotes en mooie verhalen zorgden ervoor dat mensen geraakt werden. De interessante masterclasses en groepsactiviteiten waren een mooie verdieping van het programma. De dag werd afgesloten met de hilarische theatervoorstelling ‘Geluk raakt je aan!’ van Simone van der Mark en Vincent Bijlo. De nadruk op de waarde van aanraking was de kers op de taart.

Het was een dag vol openheid, dialoog en positieve energie. Een dag vol stof om over na te denken en inspiratie om mee aan de slag te gaan!  

< terug naar overzicht