STWT-leerlingen bij Amsterdamse Debattle

STWT-leerlingen bij Amsterdamse Debattle

Op OBS De Toekomst / De Ontplooiing kregen de leerlingen de afgelopen weken lessen in debatteren van 'Discussiëren kun je leren'. Met als grote finale een schoolbattle. Vorige week werd deze schoolbattle gehouden, en niet geheel zonder succes. De kinderen hebben zo goed laten zien wat ze geleerd hebben. Mooie argumenten en met respect voor elkaar waren de rode draad van deze battle. De klassen die in het publiek zaten, luisterden heel betrokken en tijdens de interactieve rondes lieten zij zich horen. Ouders en schoolteam waren supertrots op hun kinderen!


Roumaissae van De Toekomst (tweede van links)
wist een finaleplaatse in de wacht te slepen! [Foto Tony Perez]

Behalve de schoolbattle is er ook nog een stedelijke Debatbattle:  Amsterdam Battle. Die is speciaal voor leerlingen van groep 7.  De elfde Amsterdamse Debatbattle is dit keer groter dan ooit, met maar liefst 80 deelnemende klassen, 10 voorrondes in de Balie en 1 megafinale debatbattle in Muziekgebouw aan 't IJ.  Tijdens de Amsterdamse Debatbattle discussieren 2.400 leerlingen over diversiteit, burgerschap en gedeelde geschiedenis. Dat doen ze mét respect en begrip voor de ander.

Inmiddels zijn de eerste voorrondes geweest, waaraan leerlingen van de volgende STWT-scholen: De Louis Bouwmeesterschool, De Toekomst / De Ontplooiiing, SBO De Kans, Pieter Jelles Troelstraschool, De Globe  en de Huizingaschool meededen. Roumaissae van De Toekomst wist een finaleplaatse in de wacht te slepen!

 (DKJL staat voor discussiëren kun je leren. Deze instelling maakt moeilijke onderwerpen, zoals discriminatie of terrorisme,  bespreekbaar en biedt een platform waar je kunt discussiëren en gehoord wordt.)

< terug naar overzicht