Stormachtige staking in Den Haag

Stormachtige staking in Den Haag

Vandaag geen volle klassen bij de scholen van Stichting Westelijke Tuinsteden, maar overvolle bussen, treinen en trams richting het Zuiderpark in Den Haag. Alle scholen hielden hun deuren gesloten voor de landelijke staking. En onze leerkrachten lieten massaal van zich horen in Den Haag!

Het is Code Rood en een stormachtige start van de dag onderstreepte dit letterlijk. Leraren, schoolleiders en onderwijsondersteuners reisden massaal af naar Den Haag om een nieuw kabinet duidelijk te maken dat er geïnvesteerd moet worden in het primaire onderwijs. 

Meer dan 60.000 mensen lieten zich tijdens de staking in het Zuiderpark horen voor een eerlijk salaris en lagere werkdruk. De zon kwam door, de sfeer was goed en de vastberadenheid te voelen. 

Cabaretier Dolf Jansen praatte het programma op ludieke wijze aan elkaar. Dichter des Vaderlands, Ester Naomi Perquin, droeg een gedicht op vanuit de ogen van de leerling. En filosoof Lammert Kamphuis deed een aantal krachtige uitspraken. Zo noemde hij de uitspraak van politiek Den Haag om nog 500 miljoen te investeren in de verlaging van de werkdruk een poging tot 'afkopen'. 

Ook de trekkers van de actie waren aanwezig. ‘De eerste beloften zijn gedaan, maar wij zijn nog lang niet klaar. Die 1,4 miljard gaat er komen!’, aldus Thijs Roovers, initiatiefnemer van PO in Actie.  

< terug naar overzicht