'Spring High' na de zomer van start!

'Spring High' na de zomer van start!

In augustus 2016 opent ‘Spring High’ haar deuren met een geheel nieuw en uniek onderwijsconcept gericht op leerlingen van tien tot zestien jaar. De nieuwe school is een samenwerking tussen Stichting Westelijke Tuinsteden (PO) en Esprit Scholen (VO). 

De overgang van basis- naar voortgezet onderwijs is voor veel 12-jarigen een heftige overgang. Spring High combineert het beste van basis – en voortgezet onderwijs om een betere doorgaande leerlijn te creëren en voor een ‘zachtere’ overgang te zorgen. De eindgroepen van het basisonderwijs en de beginklassen van het voortgezet onderwijs zullen samen onderwijs volgen in één gebouw. 

Spring High is een kleine, veilige school waar leerlingen worden gestimuleerd om hun persoonlijke talenten te ontdekken en ontwikkelen. Belangrijke elementen van het leren binnen deze nieuwe school zijn: ontdekken, de kunst afkijken, samenwerken, oefenen en kennis verwerven. 

Leerlingen van Spring High zullen regelmatig gesprekken hebben met hun mentor én ouders. Elke leerling maakt tijdens de schoolloopbaan een portfolio. Leerlingen krijgen les in vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde en kennisgebieden zoals Mens & Maatschappij en Natuur & Technologie. Ook worden leerlingen uitgedaagd om te leren door middel van het doen van onderzoeken en problemen oplossen. 

De nieuwe school start na de zomer aan de Herman Poortsstraat 17, middenin Amsterdam Nieuw-West, nabij de Sloterplas.   

Voor meer informatie klik hier of neem contact op via: j.boekhout@stwt.nl  

< terug naar overzicht