Slotermeerschool in eigentijds jasje gestoken

Slotermeerschool in eigentijds jasje gestoken

Het gebouw werd langer, de naam korter. Maar op het eerste gezicht valt dat helemaal niet op. Wie goed kijkt, ziet een stukje schoolgebouw extra na binnenkomst bij het schoolhek. Een mooi staaltje onopvallend aangebouwd’. Binnenin wordt duidelijk hoeveel er veranderd is op de Slotermeerschool.

Fijn dat we weer samen in één gebouw zijn,” zegt meester Harm van groep 8.
Hij is niet de enige die blij is dat het schooljaar 2017-2018, waarin alle 320 leerlingen en schoolmedewerkers verdeeld zaten over drie locaties, voorbij is. In de zomervakantie werd er hard gewerkt om alles voor de eerste schooldag weer op z’n plek te zetten. Want dit schooljaar moest en zou beginnen in het vernieuwde gebouw, waar veel ook nog als vanouds voelt. Het monumentale H-vormige schoolgebouw, dat in de jaren vijftig als revolutionair werd beschouwd in onderwijsland, staat er nog. Binnenin is ‘het een en ander’ aangepast. “Klaar voor de 21e eeuw,” zegt adjunct-directeur Roel Braeken terwijl hij de Westerpost rondleidt. 

Licht, lucht en ruimte
Jaren van overleggen gingen aan de vernieuwbouw vooraf. Want een monumentaal pand, daar mag je niet zo maar mee aan de slag. Het lukte architectenbureau Rowen Petersma om binnen de eisen en wensen het gebouw toch functioneel en installatietechnisch up to date te maken. Aan de gymzaal werd een stuk van twee meter aangebouwd. klaslokalen werden door ramen in de muur verbonden, waardoor op meer plekken ‘licht, lucht en ruimte’ is ontstaan.
Klik hier voor het volledige artikel

 Bron: Westerpost, 26-09-2018

< terug naar overzicht