PO/VO event 'Sterk in Nieuw-West' groot succes

PO/VO event 'Sterk in Nieuw-West' groot succes

Afgelopen woensdag 8 november vond de derde editie van het PO/VO event 'Sterk in Nieuw-West' plaats op Spring High. Het aantal aanwezigen bewees wederom hoe belangrijk dit evenement is voor betrokken partijen. Ook dit jaar was het weer een geslaagde middag. Een interessante key-note, uitdagende break-out sessies en vooral veel waardevolle ontmoetingen. En een ideale locatie als het gaat om de verbinding tussen PO en VO!

????Professor dr. Herman van de Werfhorst nam de aanwezigen mee in de wetenschappelijke benadering van de overgang van PO naar VO. Een deel van zijn keynote zorgde voor kritische geluiden uit het publiek wat leidde tot een interessant gesprek. Ook werd er om de reactie van een aantal leerlingen gevraagd, gebaseerd op hun eigen ervaring. Dit bracht mooie inzichten. "Een advies aan de zaal?", zei één van de leerlingen. "Zie mij! En zie mijn mogelijkheden". 

In de break-out sessies gingen de aanwezigen in groepen actief aan de slag met verschillende onderwerpen. Er werden uitdagingen en dromen genoteerd. Er werd gekeken naar de realiteit en een lijst met actiepunten opgesteld. Hier kwam nadrukkelijk uit naar voren dat iedereen daadwerkelijk aan de slag wil met de actiepunten. En dat één keer per jaar elkaar ontmoeten eigenlijk niet voldoende is om het gewenste resultaat te realiseren. Binnenkort worden de eerste vervolgbijeenkomsten ingepland. 

Aan het einde van de middag werden de deelnemers 'overmeesterd' door meester Tjeerd de Jager van Daltonschool de Horizon. Hij vertelde over Mokum Meestert - het initiatief om meer mannen voor de klas te krijgen. 

Was je niet bij het event, maar wil je wel graag op de hoogte blijven van de activiteiten? Stuur even een e-mail naar sterkinnw@gmail.com en de informatie komt z.s.n. jou kant op. 

< terug naar overzicht