Op expeditie met Spring High!

Op expeditie met Spring High!

Op donderdag 13 oktober vond de feestelijke aftrap van de Spring High Expeditie plaats.  De komende acht weken gaan de leerlingen van Spring High samen met ouders, ondernemers en buurtbewoners iedere donderdag op expeditie om een vraagstuk te beantwoorden: Hoe krijgen we kinderen in de buurt in beweging? Hoe zorgen we ervoor dat de wijk schoner wordt?

Leerlingen, leerkrachten, ouders, ondernemers, ambtenaren, buurtbewoners en andere belangstellenden hadden zich voor de aftrap verzameld in de aula van het Mundus College aan de Herman Poortstraat 17. De middag werd ingeleid met een inspirerende lezing van de Nederlandse neuropsycholoog Professor dr. Erik Scherder. Terwijl de leerlingen op grote ballen wiebelden en de aanwezigen stonden of op een hometrainer fietsten, legde Scherder uit waarom beweging zo belangrijk is voor de hersenen en dus voor leren.

Tijdens de aftrap gacen de leerlingen gaven vol trots demonstraties van hoe zij op een gewone schooldag leren en bewegen met elkaar combineren. Zo werden vaders, moeders en buurtbewoners uitgedaagd om de tafels te oefenen met behulp van een hinkel pad.  Ook hadden de leerlingen zelf een heerlijke, gezonde lunch verzorgd voor alle aanwezigen.

De Spring High Expeditie werd officieel geopend door wethouder Ronald Mauer, waarna de kinderen in groepjes op mini-expeditie gingen. Ouders en geïnteresseerden konden zich bij een groepje aansluiten terwijl de leerlingen in de buurt op zoek gingen naar plekken waar kinderen kunnen buitenspelen. Zij kwamen terug met foto’s, verhalen en ideeën om meer speelplekken te creëren. De eerste mini-expeditie belooft veel goeds voor de komende weken!

Stadsblad De Echo schreef een mooi artikel over deze middag. 

< terug naar overzicht