Onze scholen staken 5 oktober!

Onze scholen staken 5 oktober!

Stichting Westelijke Tuinsteden doet met al haar zeventien scholen mee aan de staking op donderdag 5 oktober. 'Goede, inspirerende leerkrachten zijn onbetaalbaar, daarom sta ik vierkant achter onze medewerkers bij deze acties', aldus STWT-bestuurder Joke Middelbeek. 

Het is niet helemaal toevallig dat de tweede staking valt op de de ‘Dag van de Leraar’; een landelijk initiatief om de leraar een hart onder de riem te steken. Dit jaar verloopt deze dag echter anders. Het PO-front (een samenwerkingsverband van de actiegroep POinactie met onderwijsbonden, de schoolleiders en schoolbesturen) heeft alle scholen in Nederland opgeroepen te staken voor een eerlijk salaris en lagere werkdruk.  

Alle scholen van Stichting Westelijke Tuinsteden uit Nieuw-West (waaronder de 7e Montessorischool, De Horizon en Pieter Jelles Troelstraschool) staken mee. Dit betekent dat de scholen op donderdag 5 oktober de deuren gesloten houden voor hun leerlingen.  

Om leraren nog wel in het zonnetje te zetten, besteedt de stichting op maandag 2 oktober aandacht aan de ‘Dag van de Leraar’ met een leuk geschenk en mooie boodschap om actief op te komen voor hun rechten.  

Afgelopen juni staakten de leraren op het Malieveld in Den Haag. Er werden mooie beloftes gedaan door de aanwezige politici, maar tot op heden is hier weinig van gerealiseerd. Met de stakingsactie van 5 oktober hoopt STWT dat politiek Den Haag serieus actie gaat ondernemen.

< terug naar overzicht