Ontmoeten en ervaringen delen tijdens de StWT Academiemiddag

Ontmoeten en ervaringen delen tijdens de StWT Academiemiddag

Bij Stichting Westelijke Tuinsteden leren we van en met elkaar. Niet alleen de kinderen, maar ook de medewerkers. En dit zie je op vele manieren terug in de organisatie, bijvoorbeeld tijdens de STWT Academiemiddag afgelopen donderdag 2 februari!

Voor de tweede keer dit jaar werd de STWT Academie georganiseerd, ditmaal op OBS De Vlaamse Reus. De deelnemers werden door de achtstegroepers ontvangen met koffie en thee waarna zij één van de door hen gekozen workshops volgden.

De workshops werden georganiseerd door en voor medewerkers over uiteenlopende onderwerpen. Zo werd er o.a. een workshop gegeven over het versterken van de autonomie bij kinderen. Onder het thema “De touwtjes uit handen geven” legde één van onze vakleerkrachten met veel passie uit hoe gymlessen hier een belangrijke rol in kunnen spelen. In de andere workshops verdiepten men zich onder meer in mindfulness in de klas en hoe we samen kunnen werken met ouders om het beste uit ieder kind te halen.

Het was een middag vol nieuwe inzichten, maar vooral ook ontmoeten en ervaringen delen. “Wat gebeuren er toch mooie dingen binnen StWT! Ik ben zo blij dat ik de kans krijg om mijn idealen te realiseren!”, was de reactie van één van de deelnemers. 

< terug naar overzicht