Nieuw, groen schoolplein voor De Punt

Nieuw, groen schoolplein voor De Punt

Vrijdag 13 oktober was de feestelijke opening van het nieuwe schoolplein van basisschool De Punt. De 423 leerlingen van De Punt moedigden samen met ouders en buurtgenoten, Jethro Schepers (directeur van De Punt) en Joke Middelbeek (bestuurder van Stichting Westelijke Tuinsteden) aan, die in een driewielerrace tegen elkaar uitkwamen. Voormalig adjunct-directeur Jessica Idsinga knipte symbolisch het lint door.

Het nieuwe schoolplein aan de Kwelderweg, dat ontworpen is door VrienDD, heeft een belangrijke buurtfunctie. Tijdens schooltijd is het plein bestemd voor de leerlingen, maar daarbuiten is het toegankelijk voor alle kinderen in de wijk. De belijning is aangebracht door Schoolplein 14, onderdeel van de Johan Cruyff Foundation. Met veel verschillende speelobjecten, biedt het plein uitdaging voor elke leeftijd, daarnaast is het een plek voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten. Een deel van het plein is gefinancierd met subsidiegelden vanuit de Amsterdamse Impuls Schoolpleinen.

Wethouder Simone Kukenheim kon in verband met het overlijden van Eberhard van der Laan niet bij deze dag aanwezig zijn. Het cadeau dat door de leerlingen van De Punt voor de wethouder is gemaakt, zal tijdens een werkbezoek later in het schooljaar worden overhandigd.

< terug naar overzicht