Muzikale opening van de P.J. Troelstraschool

Muzikale opening van de P.J. Troelstraschool

‘Creativiteit’ was het sleutelwoord tijdens de feestweek op de
P.J. Troelstraschool. Op vrijdag 20 oktober werd het nieuwe schoolgebouw en de pianotrap officieel geopend door wethouder Kukenheim.

In het kleurrijk versierde gebouw aan de Dr. H. Colijnstraat 2 werden de gasten welkom geheten door directeur Linda Meijer. Na een jaar in tijdelijke huisvesting is Meijer trots op het gloednieuwe, grote gebouw waar de warme sfeer van de school goed tot uiting komt. “Het is van buiten een plaatje om te zien en vanbinnen een genot om in te werken”, aldus de directeur.

Wethouder Simone Kukenheim is onder de indruk van het gebouw, dat ontworpen is door architect Niels Peters van architectenbureau Bonnemayer. “Ondanks dat het een groot gebouw is, voelt het door de indeling net als een klein dorp”, zegt wethouder Kukenheim in haar openingswoord. 

Naast een nieuw gebouw, had de school een wereldprimeur: de pianotrap. Wethouder Kukenheim opende de pianotrap en samen met de directeur en de bestuurder van STWT speelde zij de eerste klanken.

Als zeer actieve kunstmagneetschool is de pianotrap een geweldige aanvulling op het onderwijsconcept. De P.J. Troelstraschool is (voor zover bekend) de eerste school ter wereld met dit kunstobject! De muzikale trap zal voor zowel het kunst- als bewegingsonderwijs gebruikt worden. De middag werd afgesloten met improvisatiecabaret van ‘Op Sterk Water’.

Tijdens de feestweek werd er o.a. geknutseld, gedanst, gesport en natuurlijk muziek gemaakt. Ook was er een taartenwedstrijd waarbij kinderen en ouders maar liefst 100 taarten bakten. Ondertussen werden de laatste bouwhandelingen verricht en ontving de school de officiële erkenning als Montessorischool èn Mindful School.

< terug naar overzicht