Leerlingen Vlaamse Reus leggen bloemen op de Dam

Leerlingen Vlaamse Reus leggen bloemen op de Dam

Leerlingen van groep 7/8 mochten gisteravond tijdens de dodenherdenking op de Dam bloemen leggen bij het monument. De kinderen werden op school opgehaald en met de bus naar de Stopera gebracht. Daar startte het programma met speeches en een Sinti orkest.

Storm (een leerling van groep 8) had een gedicht geschreven en hij mocht dat voorlezen. Hierna begon de Stille Tocht. De kinderen deden het fantastisch. ‘Ze waren stil en voelden zich betrokken’, liet een begeleider weten. Op de Nieuwe Keizersgracht legden ze bloemen neer, en gingen vervolgens naar de Dam.

Met speciale pasjes kwamen ze achter het monument en namen plaats op de bankjes. De 2 minuten stilte waren plechtig. Na de kransleggingen legden ze de  bloemen neer. Twee kinderen van de Vlaamse Reus hadden die middag al geoefend op de Dam, en waren de leiders, ook voor een school uit Haarlem. En dat deden ze prima!

Na afloop kregen de kinderen in ‘Ripleys’ limonade, fruit en repen. De betrokkenheid, het goede gevoel, het mededogen voor anderen, het besef van de geschiedenis, en de vriendschap met elkaar, maakten het een ervaring om nooit te vergeten!

 

< terug naar overzicht