Leerlingen Slootermeerschool nemen Jump-in certificaat in ontvangst

Leerlingen Slootermeerschool nemen Jump-in certificaat in ontvangst

Op donderdag 16 november jl. was het één groot sportief festijn op de Slootermeerschool. De school ontving het Jump-in certificaat en vierde op passende wijze dat zij nu officieel een 'Gezonde School' zijn. 

Er werd een circusworkshop gegeven, waarbij de kinderen op een éénwieler rondfietsten, op een touw balanceerden en met een diabolo jongleerden. Uiteraard hadden de leerlingen zelf voor gezonde snacks gezorgd. Ter afsluiting namen de kinderen zelf het felbegeerde certificaat in ontvangst. 

Steeds meer scholen stimuleren hun leerlingen gezonder te eten en voldoende te bewegen. Ook de Slootermeerschool zet zich hier actief voor in. Tijdens de pauzes wordt er water gedronken en gezond gegeten. De kinderen worden bewust gemaakt van wat zij eten en drinken en wat nu precies wel en niet gezond is. Daarnaast biedt de school voldoende bewegingslessen aan en maken de kinderen kennis met diverse sporten, zowel tijdens als na schooltijd. 

Meer dan 100 scholen in Amsterdam doen inmiddels mee met Jump-in, waaronder 8 scholen van Stichting Westelijke Tuinsteden. Al meer dan 25 scholen hebben een certificaat ontvangen. De Huizingaschool ontving dit certificaat eerder dit jaar. En ook de Osdorpse Montessori School (OMS) kreeg vrijdag 24 november het officiële Jump-In-certificaat.

< terug naar overzicht