Leerlingen OMS openen internationaal Montessori-congres

Leerlingen OMS openen internationaal Montessori-congres

Elf bovenbouwleerlingen van de Osdorpse Montessori School verzorgden vrijdag 3 november de opening van het jaarlijkse, internationale congres van Montessori Europe. Op het podium in de Statenzaal van het provinciehuis in Den Haag mochten de kinderen vier kinderrechten presenteren die zij met elkaar hadden bedacht. Het was extra spannend, omdat ze dat in het Engels moesten doen.

De overige rechten werden door leerlingen van andere Nederlandse Montessorischolen gepresenteerd. Het was overigens niet helemaal toevallig dat het jaarlijkse congres dit jaar werd gehouden in Nederland. De Nederlandse Montessori Vereniging bestond op 3 november precies honderd jaar; de oudste functionerende montessorivereniging ter wereld!

De leerlingen mochten hun rechten onthullen, in het Engels presenteren en kort toelichten. Dit onder grote bewondering van alle aanwezigen. Na hun presentatie zongen alle montessorileerlingen het lied ‘Hey Kid’, geschreven door (muziek)leerkracht Kris Pels van de Osdorpse Montessori School. Het lied op de melodie van Beatles-song ‘Hey Jude’ ontroerde iedereen zichtbaar. En inmiddels zijn zowel de kinderrechten als de songtekst uitgezet via montessorinet (een platform voor iedereen met een hart voor montessori-onderwijs).

< terug naar overzicht