Knallende start renovatie Slootermeerschool!

Knallende start renovatie Slootermeerschool!

Op donderdag 28 september vond de knallende start van de renovatie van de Slootermeerschool plaats. Om 08:45 vertrokken meer dan 300 leerlingen, leraren en ouders vanaf de tijdelijke locatie aan de Louis Couperusstraat naar de school aan de Burgemeester Fockstraat.

Na een flinke wandeling (door de regen) werden zij door ouders ontvangen in de oude gymzaal. Ook de architect, de aannemer, de bestuurder en mensen van de gemeente Amsterdam sloten aan. Directeur Ron van Oostveen leidde de ochtend in en de kinderen mochten vragen stellen aan de aannemer. Eén van de vragen was of het werk zwaar is voor de bouwvakkers ‘We maken veel gebruik van machines, maar je hebt ook spierballen nodig’, aldus Aannemer Putter.

In de oude hal van de school mochten een aantal leerlingen helpen om met grote hamers de oude plantenbakken te slopen. Ook leraren werden uitgedaagd om mee te doen. Na een aantal harde klappen op de betonnen bakken vielen deze in stukken uiteen. Ter afsluiting maakten de kinderen een grote kring om het schoolgebouw heen en zette deze symbolisch af met lint. 

De school krijgt een algehele renovatie naar ontwerp van Rowin Petersma en wordt in de zomer van 2018 opgeleverd. De school krijgt onder andere een nieuwe gymzaal en een nieuw schoolplein. 'Wij kijken er erg naar uit om het vernieuwde schoolgebouw in gebruik te kunnen nemen!', zei adjunct directeur Roel Braeken.

 

< terug naar overzicht