Inspiratie en creativiteit tijdens de STWT Waaghalzenmiddag!

Inspiratie en creativiteit tijdens de STWT Waaghalzenmiddag!

Op donderdag 21 september vond alweer de derde Waaghalzenbijeenkomst plaats. Eenbijzondere middag, waarbij jaarlijks op een feestelijke manier het Waaghalzentraject van vorig schooljaar wordt afgesloten. 

Na drie jaar te hebben samengewerkt met Kennisland, zetten drie leerkrachten van STWT dit innovatieve project voort onder de naam ‘Waaghalzen 2.0.’. Marije Weenink-Worp, Marlie de Wijs-Van Loben Sels en Nadia Oussoren namen tijdens de bijeenkomst het symbolische stokje over. 'Waaghalzen 2.0. is hetzelfde concept, maar met een ander sausje', zei Marlie tijdens het welkomstwoord. 'Het gaat om groot denken, maar klein beginnen'. 

Ook dit jaar werd het publiek weer verrast door creatieve pitches en inspirerende initiatieven. Zo konden zij o.a. ervaren hoe het is om iets nieuws te leren d.m.v. een drama-oefening, waarbij iedereen in tweetallen monsters van elkaar moest boetseren. Het publiek werd meegenomen in het proces om meer ‘groen’ (een metafoor voor goed) in de school te creëren door kinderen te vragen wanneer zij zich ‘groen’ voelen. En er werd genoten van een gezongen pitch waarbij liedjes worden gebruikt om kleuters moeilijke woorden te leren. Het publiek was continue geboeid en merkbaar geïnspireerd door alle mooie verhalen en ideeën.  

Volgens Naivedia van de Huizingaschool haalt iedereen iets anders uit het Waaghalzentraject. “En dit is eigenlijk pas het begin” vertelde ze voorafgaande de bijeenkomst. “Wij gaan als team door met dit project”. Annemieke van SBO de Kans is ervan overtuigd dat er in iedereen een Waaghals schuilt. “Zolang je intentie maar gebaseerd is op jouw passies en talenten”. 

Na de pitches werd er een drankje gedronken en een vorkje geprikt. De aanwezigen konden traditiegetrouw in gesprek gaan met de verschillende Waaghalzen in het ‘Waaghalzencafé’. 

Ook werden de nieuwe Waaghalzen voor schooljaar 2017/2018 voorgesteld en dat belooft veel goeds voor aankomend traject. Gymlessen koppelen aan doelen; een verschil maken voor nieuwkomers; en de impact van het platform ‘Mokum Meestert’ vergroten binnen STWT zijn slechts een greep uit de nieuwe projecten.

< terug naar overzicht