Eerste STWT Academiemiddag

Eerste STWT Academiemiddag

Eerste STWT Academiemiddag: een doorslaand succes
Samen leren van en met je collega’s. Dat was de insteek van de eerste STWT Academiemiddag die donderdag 5 november plaatsvond. De STWT Academie, zo stelde trekker Mariët ten Berge in haar openingswoord, heeft ten doel de lerende gemeenschap binnen STWT te faciliteren. In zo’n lerende gemeenschap leer je samen, door kennis, ervaring en dagelijkse praktijk te delen met collega’s. De STWT Academie is er ook om elkaar te ontmoeten, dus begon de middag met koffie en thee in de prachtige wintertuin van gastschool De Globe.

Leren, maar vooral veel doen
In zes workshops gingen de ruim zestig deelnemers vervolgens aan de slag. Om te leren over hoe je in een plusklas binnen je eigen klas kinderen uit kunt dagen met filosofische en creatieve opdrachten. Of hoe je gewenst gedrag kan bevorderen in je klas. Er werd ook veel zelf gedaan in de workshops: deelnemers moesten letterlijk de balans opmaken tussen stressfactoren en flowbronnen in hun werk of de kring rond met een zingende slang. Aslan Muziekcentrum bood een workshop aan waarin deelnemers ritmespelletjes leerden die in het rekenonderwijs ingezet kunnen worden. En in een workshop die Astrid Poot ontwikkelde samen met Expertisecentrum Mocca gingen deelnemers aan de slag met opdrachten om zelf ontdekkend te leren.

Enthousiaste reacties
Na afloop was er onder genot van een drankje, een hapje en vrolijke muziek gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Deelnemers waren zeer positief en gaven aan direct aan de slag te kunnen met wat ze geleerd hadden. Ook workshopleiders waren erg enthousiast. En zo gingen STWT collega’s tevreden en vol energie naar huis na een geslaagde eerste Academiemiddag.

    

Nieuwsgierig geworden? In februari 2016 vindt de volgende STWT Academiemiddag plaats. Houd de website in de gaten en geef je op als workshopleider of als deelnemer.

Tekst en foto’s: Hanne Drogendijk

 

< terug naar overzicht