Drie samenwerkende basisscholen zetten 'De Aker op de kaart'

Drie samenwerkende basisscholen zetten 'De Aker op de kaart'

‘Gaaf dat we deze opleiding onder schooltijd mogen doen!’. Gijs, Mason Ariana en Sanae van De Horizon, hebben vorige week de eerste bijeenkomst gehad van het project 'De Aker op de kaart'. Tijdens dit project worden twaalf bovenbouwleerlingen van drie Akerse basisscholen; Het Bovenland, De Horizon, De Odyssee opgeleid tot KidzReporterz; onderzoeksjournalisten en mediamakers.

De leerlingen worden klaargestoomd in cameratechniek, interviewen en presenteren. En daarna gaan ze op onderzoek uit in hun buurt De Aker. Ze halen beelden en verhalen op, organiseren ontmoetingen en zetten zo hun buurt op de kaart. Hoe is het om te wonen, te leven en naar school te gaan in De Aker? Waar ontmoeten we elkaar en hoe leren we elkaar en elkaars verhalen kennen? Hoe is het om op te groeien en naar school gaan in De Aker? Welke mooie plekken zijn er, waar ontmoet je elkaar, welke verhalen zijn er te vertellen?

In zes bijeenkomsten verwerken zij hun bevindingen in een kaart en reportage. Dan is het tijd voor de jonge reporters om die te presenteren aan de scholen, ouders en andere buurtbewoners tijdens een Rode Loper-event. Alle betrokkenen gaan dan met elkaar in gesprek over de uitkomsten en opbrengsten. Na deze eerste bijeenkomst waren ze het unaniem eens: ‘Samenwerken met kinderen van andere scholen uit de buurt, dat willen we wel vaker!’. 

< terug naar overzicht