De (her)opening van de STWT-scholen

De (her)opening van de STWT-scholen

Stap voor stap werd vorige week duidelijk hoe onze basisscholen afgelopen maandag open zijn gegaan. ‘Helemaal open’ is voor ons haalbaar als iedereen er weer is. Dit is bij twee-derde van de zestien STWT-scholen het geval. 

Veel leraren in de risicogroep

Onze primaire behoefte was om de heropening duurzaam te regelen. Dit betekent dat we hebben gekeken hoe we niet alleen tot aan de zomer maar ook daarna onze deuren kunnen openen. Corona is er en daardoor zullen we flexibel moeten blijven. Een kwart van onze leraren zit in een risicogroep. Het verzorgen van thuisonderwijs zal daarom niet helemaal uit onze scholen verdwijnen, maar vorm en inhoud krijgen binnen het dagelijkse leren en ontwikkelen van kinderen.

Flexibel onderwijs 

Per school en per groep wordt er gekeken naar de beste oplossing; verschillende scholen kiezen voor vier dagen naar school en een dag thuisonderwijs. De komende weken gaan we aan kinderen, ouders en personeel vragen wat we wel of juist niet moeten behouden uit deze periode met onderwijs op afstand. Zo bewaken wij samen de onderwijskwaliteit. 

Naar het artikel: Alle scholen weer normaal open? ‘Dat is een wensdroom’

Bron: Het Parool
Beeld: ANP 

< terug naar overzicht